Idź do treści

Przepisy kulinarne - nie tylko dla kucharzy

Newsletter
Podaj swój email, a poinformujemy Cię o konkursach w serwisie.
Konkurs świąteczny

Wyślij przepis kulinarny na świąteczną potrawę i wygraj cenną nagrodę!





Robert Sowa

Robert Sowa Executive Chef - Robert Sowa (Hotel Jan III Sobieski, Warszawa) Robert Sowa miłośnikom dobrego jedzenia jest znany przede wszystkim jako szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994. Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1988-1992 spędził w Austrii gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko – gastronomicznej rodziny Cammerlander w Tyrolskim Gerlos i Rasthaus Mhulle w Bad Ischel. Robert Sowa to kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej ( uczestnik mistrzostw świata Korea 2002 ), kreator dań prostych, ciekawych i zdrowych w programie Polsatu Sport – Champions League.
  • Członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni
  • Honorowy Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
  • Członek Rady Programowej Polskiego Zrzeszenia Hoteli.

Na co dzień współpracuje:
1. Promotor urządzeń AGD Firmy Bosch na terenie całej Polski 2. Ambasador produktów z ryb i owoców morza z Norwegii 3. Konsultant Kulinary Nestle Food Services

Ponadto juror w wielu konkursach kulinarnych organizowanych w całej Polsce i reprezentant jury ze strony Polski na wielu prestiżowych konkursach i pokazach kulinarnych między innymi:
1. Konkurs Bocuse D'or w Lyonie 2. Konkurs Kuchni Regionalnych w Lyonie 3. Puchar Polski 2003 i 2004 jako przewodniczący jury międzynarodowego

Robert to przede wszystkim organizator wielu wydarzeń kulinarnych w całej Polsce np.:
1. Konkurs kulinarny Martel 2. Konkurs Kulinarny Polish Prestige Hotels 3. Kulinarne Trasy i pokazy miesięcznika o dobrym smaku “Moje Gotowanie “ 4. Festiwale grillowania 5. Konkurs grillowy “Sielawa Blues” w Starych Jabłonkach 6. Najbardziej znanych kulinarnych wydarzeń w stolicy pod Hasłem “Food Bazar”

Wyróżniony tytułem honorowym przez kulinarny Instytut Francuski i laureat najbardziej prestiżowej nagrody “Oskar Kulinarny 2004” w kategorii osobowość roku przyznawanej przez Dziennikarzy.

Hobby Roberta Sowy to organizowanie ciekawych wydarzeń kulinarnych w całej Polsce i zdobywanie kolejnych doświadczeń zawodowych na terenie kraju i świata.

Wolny czas spędza najchętniej w domowym zaciszu z ukochaną córką Madzią i żoną Moniką.

Robert Sowa – wiek 38 lat, od 12 lat mieszka i pracuje w Warszawie. Człowiek, który udowodnił, iż pasja zawodowa może być również hobby.

Zobacz przepisy kulinarne tego szefa kuchni

Pieczona kaczka z jabłkami i sosem rodzynkowym

Filet z indyka na puree ziemniaczano-pietruszkowym z sosem borówkowym

SAŁATKA Z RUCCOLLI Z PLASTRAMI PIECZONEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ W ZIOŁACH Z SOSEM MIODOWO-BALSAMICZNYM

Tatar ze śledzia z piklami ze spiżarni “Babuni”

Comber z zająca z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z sosem jarzębinowym


Zobacz listę pysznych przepisów na zupy
Ulubiony przepis kulinarny
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony
wszystkie potrawy wigilijne
Ulubiony napój
Malibu
Malibu
1
wszystkie drinki
Encyklopedia przepisów kulinarnych
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S T U V W X Y Z
Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl