Idź do treści

Przepisy kulinarne - nie tylko dla kucharzy

Newsletter
Podaj swój email, a poinformujemy Cię o konkursach w serwisie.
Konkurs świąteczny

Wyślij przepis kulinarny na świąteczną potrawę i wygraj cenną nagrodę!



Pyszne kotleciki mielone

Trudność: 2

Kategoria: Dania mięsne gorące

Pyszne kotleciki mielone



Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe)
- 2 duże, suche bułki
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- czosnek granulowany
- cebula granulowana
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
(ewentualnie troszkę przyprawy do mięsa mielonego)

Sposób przygotowania:
Bułki namoczyć przez 15 minut w zimnej wodzie, aż rozmiękną. Wycisnąć je i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno. Jajko i cebulę dodać do mięsa.
Posypać czosnkiem granulowanym (dość dużo), cebulką, solą i pieprzem. Wymieszać masę mięsną.
Formować kotleciki, otaczać je w bułce tartej i układać na patelni na średnio rozgrzanym tłuszczu. Proponuję najpierw usmażyć jednego i spróbować, doprawić i potem smażyć resztę (nie każdy lubi próbować surowe mięso).
Smacznego!!!



Komentarze:

Dodaj komentarz

Autor


Kod zabezpieczający
10 odjąć 2 to:



1 2 3
  • Pychotka... xD
    Dusiaczka [2012.04.05 13:17]
  • pyszne i latwe
    Benia [2008.01.16 10:56]
  • a mnie wyszło 8 kotletów ;) i to większych :P
    kb [2007.12.17 23:32]
  • spoko ale ja i tak bym to popsul
    miki [2007.12.16 13:40]
  • łatwe i dobre :0
    gosia [2007.05.12 13:49]
  • dajcie cos nowego z przepisow a nie stare przepisy na jakies mieloniaki
    malgosia [2007.05.08 17:15]
  • co to jest , przecierz to zwykły karmidel
    ligol [2007.05.05 13:02]
  • SUPER DZIęKI
    ALISI [2007.04.24 14:43]
  • przepis ekstra kto niegotowal ,jak jestes za granica sam to musisz sie nauczyc gotowac
    szkot [2007.04.06 12:22]
  • za dużo bułek jak na pól kilo mięsa; jedna duża w zupełności wystarczy; Odnośnie przypraw granulowanych: lepiej dodać dodatkową cebulkę i wycisnąć ząbek czosnku
    deidre [2007.03.07 21:13]
  • no mnie chyba sie uda hihi to ide robic objadzik.
    karolcia [2007.03.03 12:18]
  • A mnie sie udalo , mozna troche zmienic recepte jesli chodzi o przyprawy :D 17 lat ....pozdrawiam
    Sway [2007.02.24 21:22]

  • kucharka [2007.02.19 23:04]
  • wg. mnie za dużo bułki a po za tym to banalny przepis i sznycel
    Kucharz niedzielny [2007.02.18 01:00]
  • Idealne na ćwiczenie z Gastronomii :D
    Dorota :) [2007.02.04 16:06]
  • Jak jest się tak niedoświadczonym kucharzem jak ja, to taki przepis jest dla mnie zbawieniem! Dzięki!
    Karol [2007.02.01 11:20]
  • zamiast jajka lepiej dac potartego sera
    gynek [2007.01.28 16:59]
  • moja laska własnie robi takie mielone, a ja ....., sprawdzam ją czy robi to dobrze np. na wzór tego przepisu
    hehe [2007.01.11 14:50]
  • dobry recept na karpia !
    mialczynski [2006.12.23 18:01]
  • Ja dopiero zaczynam poznawać świat od kuchni, więc to dla mnie wielkie wyzwanie z mielonymi:-). I własnie dziś zabieram się do roboty. Pozdrawiam.
    Tim. [2006.12.13 09:33]
1 2 3
Ulubiony przepis kulinarny
Sos Tzatziki
Sos Tzatziki
2
wszystkie zupy i sosy
Ulubiony napój
Kawa mazagran
Kawa mazagran
3
wszystkie drinki
Encyklopedia przepisów kulinarnych
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S T U V W X Y Z
Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl