Idź do treści

Przepisy kulinarne - nie tylko dla kucharzy

Newsletter
Podaj swój email, a poinformujemy Cię o konkursach w serwisie.
Konkurs świąteczny

Wyślij przepis kulinarny na świąteczną potrawę i wygraj cenną nagrodę!



Schab po polsku

Trudność: 2

Kategoria: Dania mięsne gorące


Dwa kawałki oczyszczonego i umytego fileta ze schabu (lepiej z szynki) rozbijamy na cienkie płaty.
Doprawiamy solą i czarnym mielonym pieprzem a następnie panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce.
Tradycyjne mięso smaży się na smalcu i tak też się to robi w rejonach gdzie sznycle podaje się od dawna np. w Austrii.



Komentarze:

Dodaj komentarz

Autor


Kod zabezpieczający
4 dodać 1 to:



1 2
  • najlepszy jest schab po sztygarsku polecam
    artur kucharz [2007.04.03 17:31]
  • oj daleko polsce do europy............... oj dalek o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    olek [2007.02.23 22:46]
  • ale schab :0 :)
    gośka [2007.02.10 21:49]
  • Schab jest dobry pieczony!!!
    anula [2007.02.06 21:35]
  • a moja teściowa piecze plastry schabu \"soute\", na każdy plaster kładzie podsamżone pieczarki i zeszkloną cebulkę, robi na to kleksa ze śmietany wymieszanej z pietruszką, dodatkowo posypuje startym zółtym serem i zapieka w piekarniku ok. 15 minut, TO JEST DOPIERO PYCHA!!!!! SPRÓBUJCIE!
    kajah [2007.01.26 23:20]
  • nauczmy sie chociaz tak smazyc ale dobrze.Bo wielu nie umie nawet kotleta usmazyc.
    pawel [2007.01.07 14:38]
  • ci co napisali ze szynka to nie schab są prze agenci bo napisał gościu ze to moze być filet z szynki ! lub filet ze schabu czyli miał racje ! a co do potrawy to chłopaczyna sie nie popisał :D pozatym to nie forum dla gospodyń domowych ani kółko różańcowe tylko stronka dla kucharzy ;)
    maciek [2007.01.06 14:23]
  • w323erthjkl;\'lkjhgfcvhbj.l/jhgfghnm,.l,kmjbvbnm mmmmmmmmmmmmmm mniam gotuj z nami i ty hehehe ;p;p;p;p,
    kuchareczka [2006.11.30 10:39]
  • rany boskie i na tym forum tyle tej polskiej chołoty.
    tadzel [2006.11.03 14:24]
  • hmm.. Byłam w Austrii i miałam okazje spróbować sznyclai to nie jeden raz i z tego co wiem jest on wielkości talerza obiadowego, piecze sie go w głebokim oleju(jak np frytki:)) i podaje sie go z cytryną (wyciska się na niego sok). pyszne
    anka [2006.10.19 21:12]
  • o matko
    krzysiek [2006.09.14 21:09]
  • A ja wolę na oleju.
    Lucyna [2006.07.26 20:23]
  • szef kuchni (lesio)z artu musi sie za głowe łapac
    papciu [2006.07.26 18:05]
  • gdyby ktoś chciał sprubować zupki chinskie prosze dziwonici pod 999
    patryk z olecka [2006.07.17 11:34]
  • zupka ztrupka pod numerem 999
    patryk [2006.07.17 11:30]
  • gdyby ktoś chciał spróbować sznycla zapraszam
    zenek [2006.07.17 11:25]
  • nedza to nie kucharz to tandeta
    patryk [2006.04.29 21:23]
  • bo to naprawde nie jest schab po polsku nastąpiła mała niśćisłość to nie jest schab po POlsku tylko sznycle po wiedeńsku wystąpiła pomyłka w nazwie a co do moich adwersarzy to art hotel jest we Wrocławiu jak ktoś by chciał spró bować swoich sił to zapraszam
    gresi5 [2006.03.23 13:44]
  • jesyem głodna ale lubię schab///////
    schab [2006.03.15 16:53]
  • jestem glodny
    schab [2006.03.11 16:36]
1 2
Ulubiony przepis kulinarny
Kawa mrożona
Kawa mrożona
2
wszystkie desery
Ulubiony napój
Napój rumowo-cytrynowy
Napój rumowo-cytrynowy
2
wszystkie drinki
Encyklopedia przepisów kulinarnych
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S T U V W X Y Z
Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl